Eveline
Wil je wel eens wat anders maken dan een bananenbrood, probeer deze abrikozencake eens!

Voor deze heerlijke abrikozencake heb je nodig:
200 gr gewelde gedroogde (ongezwavelde) abrikozen
een eetlepel kokosolie/roomboter
250 gr roggebloem
200 gr amandelmeel
4 eieren
1 theelepel kaneel
eventueel 1 theelepel kardemom
eventueel een snufje gemalen kruidnagel
1 koffielepel zuiveringszout/baking soda
scheut citroensap
suiker
100 gr ongebrande noten
Bereiding: Abrikozen laten wellen in 200 ml water en even laten sudderen (ong. 5 minuten) op het vuur, vervolgens pureren. Doe de olie/boter erdoor, die smelt dan mooi mee in de warme puree. Meel, eieren, specerijen en andere ingrediënten door elkaar mengen (behalve zuiveringszout/bakingsoda) en vervolgens ook het abrikozenpureemengsel toevoegen. Voeg nog een beetje water toe als het mengsel te droog is. Proef even of het zoet en kruidig genoeg is. Noten er doorroeren (houdt een paar achter voor garnering. Voeg nu de baking soda/zuiveringszout toe In een bakvorm doen en de noten erop verdelen, een beetje er indrukken. Vervolgens 55 minuten op ongeveer 140 graden in de voorverwarmde oven bakken.
Geniet van deze heerlijke cake.