top of page
  • Foto van schrijverEveline

Tips om goedkoop gezonde boodschappen te doen

Je wilt gezond eten maar denkt dat dat duur is? Met deze tips valt het echt mee en eet je gezond en goedkoop!Misschien wel de belangrijkste maak een weekmenu bedenk wat je wilt gaan eten. Je hoeft niet aan de dagen vast te houden maar wel dat je voor een paar dagen, liefst 5 dagen, weet wat je wilt gaan eten. Ik hou 5 dagen aan omdat er vaak dagen zijn die weer heel anders lopen dan gedacht.


Maak een boodschappenlijstje en houd je daar aan.


Probeer 1 x in de week boodschappen te doen. Dit voorkomt dat je verleid wordt voor impuls aankopen, die je helemaal niet nodig hebt. Ga geen boodschappen doen wanneer je honger hebt, je komt dan met verrassend veel extra's thuis.


Koop met de jaargetijden mee, weet wanneer het de seizoen is voor groente en fruit. Dan zijn ze een stuk goedkoper dan de rest van het jaar.


Combineer groente; zijn bijvoorbeeld de tomaten in de aanbieding maak er op dag 1 een pastasaus van en de volgende dag een soep. Dan eet je niet 2 dagen hetzelfde maar maak je wel optimaal gebruik van de aanbieding.


Eet minder vlees. Vlees is duur en heb je echt niet iedere dag nodig. Je kan prima een aantal dagen vegetarisch eten. Dit betekent niet dat je meteen een vleesvervanger moet kopen, hier zit namelijk vaak veel zout in. Je kan bijvoorbeeld kip vervangen door kikkererwten of meer groente door een gerecht doen.


Veel mensen denken dat diepvriesgroente niet gezond is. Tegendeel is waar, zolang er maar geen zout aan is toegevoegd kun je diepvriesgroente prima eten.


In plaats van verse vis kun je ook diepvries vis halen, wel even aan denken om het op tijd uit de vriezer te halen :-)


Koop je groente op de markt, hoewel hier ook de prijzen zijn gestegen is het meestal goedkoper dan in de supermarkt.


Maak gebruik van de diepvries heb je iets over; pasta of soep is ook de volgende dag nog lekker als lunch of je kan het invriezen voor een keer dat je makkelijk wilt eten.


Ga niet voor gemak: koop dus geen voorgesneden groente je betaalt er in verhouding veel voor. Hoewel als je een keer een zakje nasi- of soepgroenten door een gerecht doet kan dit wel weer goedkoper zijn. Probeer dan wel, als je voorgesneden groenten koopt, dit meteen te eten en niet nog een paar dagen in de koelkast laat liggen. Ondanks dat het volgens de t.h.t.-datum kan.


Misschien heb je zelf nog een goede tip. Ik hoor het graag van je dan zet ik 'm erbij.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page