Eveline-116 copy.jpg

Hormoonconsulent

Herkenbaar voor jou?  

- je slaapt slechter,

- je hebt last van de overgang,

- je hebt last van stress

- je bent zwaarder geworden 

Het kan zijn dat je hormonen uit balans zijn! Voor veel vrouwen is het niet bekend dat dit ook een van de oorzaken kan zijn dat je niet afvalt. Een instabiele bloedsuikerspiegel kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het afvallen lastiger gaat. 


Maar wat zijn hormonen?

Je lichaam is een ingenieuze fabriek die ervoor zorgt dat (meestal) alles werkt en functioneert zoals het moet werken. Hormonen zijn stofjes die zich via je bloed in je lichaam verplaatsen en organen en weefsels aansturen om allerlei lichaamsfuncties te regelen. Zo hebben ze invloed op de bloeddruk, metabolisme en angstreacties maar ook groei en overgang. Hormonen zijn essentieel bij het regelen van processen in het lichaam door organen "aan" of "uit" te zetten. Je hormonen zorgen er o.a. voor dat de schommelingen niet te groot worden. De hormonen moeten dus in balans zijn, zodat jij lekker in je vel zit, je beter slaapt, je vitaler voelt, je energieker voelt en je broek weer lekker zit!

Mijn advies zorgt ervoor dat je hormonen (weer) in balans zijn. We kijken samen naar wat voor jou werkt aan de hand van de BRAVO-factoren. BRAVO-factoren zijn wetenschappelijk onderbouwde leefstijlinterventies, een theorie die iedereen kan toepassen in zijn leven. Naast voeding, beweging en ontspanning besteed ik veel aandacht aan bewustwording, zodat je de rest van je leven nooit meer op dieet hoeft. Jij weet nu wat gezond is en hoe je dit toepast in je dagelijkse leven. Je ontvangt van mij een op maat gemaakt voedingsschema voor 2 weken, dit is is om je in het begin handvatten te geven, zodat je weet wat een gezonde leefstijl is. Je hoeft dit niet tot op de letter te volgen. 


Mijn werkwijze is praktisch en ik bied je een luisterend oor zonder te oordelen. ik maak een op maat gemaakt advies voor jou. Ik adviseer, informeer en begeleid je naar je nieuwe leefstijl. De producten kun je in elke supermarkt kopen en zijn daardoor makkelijk toe te passen in de gerechten en het hele gezin kan mee eten. Ik maak geen gebruik van shakes, maaltijdvervangers of andere ingewikkelde diëten. Ik kan je op een gezonde manier gewicht laten verliezen. Je lijdt zeker geen honger en nee, je leeft niet op sla en worteltjes. Ik maak het graag simpel & praktisch voor je zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Waarvoor kun je bij mij terecht:

- Vermoeidheid

- Burn-out

- Gewicht verliezen

- Overgangsklachten

- Menstruatieproblemen

- trage schildklier

- PCOS

- PMS klachten

Iedereen kan een gezonde leefstijl toepassen, jij ook. Ik help je graag!