top of page
  • Foto van schrijverEveline

Balans

Gewoon Gezond Genieten gaat om een gezonde levensstijl die bij jou past. Vaak lees je dat je in balans bent als je een gezonde levensstijl hebt. Maar wat betekent in balans zijn? Voor mij houdt dit in dat er een goede balans is tussen inspanning, ontspanning, voeding (balans in voeden en vullen) maar ook je mind, privé en werk.


Om jezelf in balans te houden heb je energie nodig, energie haal je uit voedzame maaltijden. Een maaltijd is voedzaam als het koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamines en vetten bevat, ja je leest het goed, alle voedingsstoffen horen in een maaltijd. Je hebt deze nodig, tenzij je natuurlijk een allergie of intolerant bent dan is het weer een ander verhaal.


Maar wat is nu gezond? Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, maar juist heel simpel: gebruik je gezonde verstand :-). Probeer zoveel mogelijk puur te eten: eet veel groente (300 gr.) en 2 stuks fruit per dag. Eet eiwitten, koolhydraten en vetten. Drink voldoende water, 1,5 liter per dag, drink thee en koffie zonder suiker en melk, probeer 3 kopjes koffie per dag aan te houden. Het enige waarmee je zou moeten stoppen is het eten van suiker, of in ieder geval sterk te verminderen. De eerste week is het lastig maar daarna zal je veel minder eetbuien hebben.


Maar hoe houd je dan die balans? Heel simpel, gun jezelf af en toe iets lekkers. Dat doe ik ook, ik vind patat en drop erg lekker, niet tegelijk hoor :-) Het fijne is, de dag erop pak ik mijn eetgewoontes gewoon weer op. Door mezelf af en toe iets lekkers of ongezonds te gunnen blijf ik prima in balans omdat ik er dan verder geen behoefte aan heb. Dat is het mooie van mijn werkwijze: praktisch, toepasbaar en gezond. Je maakt je eigen levensstijl, die bij jou past!


Laat vandaag het begin zijn van je nieuwe


levensstijl! Ik help je graag.

06-450 77 110Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Post: Blog2_Post
bottom of page