top of page
  • Foto van schrijverEveline

Moet ik echt volkoren pasta eten?

Bijgewerkt op: 10 nov. 2021

Laatst had ik een klant die aan mij vertelde dat ze helemaal niet van volkoren pasta houdt en haar gezin ook niet. Dat ze dan liever geen pasta eet. Enige tijd geleden hadden we besproken dat het beter is om zoveel mogelijk volkoren producten te eten. Ze had last van haar darmen en at veel wit brood en dus ook vaak witte pasta. En in volkoren producten zitten nu eenmaal meer vezels, vitaminen en mineralen.


Ze was vol enthousiasme begonnen maar na een paar keer volkoren pasta eten was dat genoeg voor haar. Toen ik doorvroeg wat ze nog meer had omgezet naar volkoren producten hoorde ik toch echt dat ze al stappen had gemaakt. Ze at meer volkoren brood en ook rijst was vervangen door een volkoren variant. Ik wees haar erop dat ze echt al enorm goed bezig is en al een stap heeft gemaakt. We willen vaak alles in een keer goed doen en dat is lastig. Verandering kost tijd, je moet er aan wennen. Pasta is maar een klein onderdeel van het grote geheel, het is belangrijk dat je iets eet wat je ook lekker vindt.


Oké, het is minder gezond om witte pasta te eten maar als je bewust deze keuze maakt, weet je dat je het op een ander moment weer "goed" kan maken. Dan eet je zoals ik al eerder aan gaf volkoren brood, volkoren wraps, volkoren rijst etc.


Maak het jezelf niet zo heel moeilijk en kijk naar het groter geheel, wat je eet op een dag. En zit daar af en toe witte pasta bij, dan is dat prima. Want echt gezellig wordt het dan ook niet aan tafel als je iets moet eten wat je niet lekker vindt. Maar blijf het af en toe proberen om toch een volkoren variant te nemen. Zo wen je er misschien toch aan en vind je het op den duur wel lekker. Je weet maar nooit :-)
Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page